Kabir

Wie is …

Mijn naam is Kabir Kosse (1962). Van jongs af aan heb ik een grote belangstelling voor voeding. Als jongen had ik mijn eigen moestuin en maakte ik van de overvloed aan witte kool zelf zuurkool. Later werkte ik in de biologisch-dynamische tuinbouw, daar groeide mijn relatie met de aarde, de seizoenen en voeding.

 

Na jarenlang te hebben gewerkt als manager, kan ik sinds 2004 mijn liefde voor voeding uiten in het koken van maaltijden voor anderen. Ik ben drie jaar werkzaam geweest als chef-kok van een woon-werkgemeenschap annex trainingscentrum. Daar heb ik mijn eerste stappen gezet op het gebied van koken voor grote en kleinere groepen. Sindsdien werk ik als zelfstandig ondernemer in diverse keukens in verschillende landen en kook ik voor groepen variërend van 15-150 personen.

 

Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan om smaakvolle vegetarische en veganistische maaltijden te bereiden. Mijn manier van koken heeft zich ontwikkeld en kristalliseert zich nog steeds verder uit. Meer en meer vallen overbodige ideeën, ingrediënten en handelingen af. Wat overblijft raakt steeds meer de essentie.

 

Een manier om mijn kennis en ervaring te delen is door middel van recepten die je op deze website vindt. Ook heb ik door de jaren heen verschillende mensen opgeleid en begeleid in stages.

 

Behalve van koken houd ik erg van tuinieren, wandelen in de bergen en zingen. En ik speel muziek op de harmonica en de gitaar. Inspiratiebronnen voor mij zijn o.a. Anand, die al vele jaren mijn geliefde is, en de Kaula Heart of All, mijn spirituele familie.

contact
JK-&-Kabir
Anand-&-Kabir
Namdhan-&-Kabir

Wat anderen zeggen over KabirCuisine

“Dear Kabir,

as always it was a pleasure to eat/enjoy your food.

It was very nice to know & feel

all the love you & your team put into it.

With much metta.”

“Jouw gezonde voeding, in balans, met zorg bereid, heeft mij erg goed gedaan.”

“Het is ondersteunend voor het meditatieproces, als er naast spirituele voeding ook de juiste voeding voor het fysieke proces is. Lichaam en geest zijn verwend.

Grote dank daarvoor”.

“Na drie of vier meditatie sessies van elk 45 minuten raakte ik vaak de moed kwijt. Maar dan schoot me een hoopvolle gedachte te binnen: we gaan zo eten! Tijdens deze retraite heeft Kabir’s eten mij er letterlijk doorheen gesleept. Ik weet niet wat ik zonder zou moeten. Simpel gezegd een heel fijne balans van yin en yang.

Dank! En hopelijk tot de volgende.”

Lasse Rogie

“Hartelijk dank voor alle goede zorgen de afgelopen dagen. Het eten was heerlijk en met liefde gemaakt.”

 

 

“Food is perfect. Thank you so much.”

Wat een ongelofelijke smaken in elk gerecht!

Elke keer eten was een feestje van smaak en kleur

en eenvoud (niet eenvoudig!)

DANK!!”