Volledige verzorging

Aanbod

Ik verzorg ontbijt, lunch, diner en tevens de koffie en thee tijdens de pauzes. Wil je een keer wat extra’s, zoals een (verjaardags)taart? Dat is natuurlijk geen probleem!

 

Ik bied een volledige verzorging: menu’s samenstellen, inkoop, koken, afwas & schoonmaak. Kies je voor zelfwerkzaamheid (bijvoorbeeld meehelpen met de afwas) dan kan dat uiteraard ook ingepast worden.

 

Lunch en diner zijn in basis veganistisch. Bij het ontbijt serveer ik (soja)yoghurt, kaas en op verzoek een gekookt ei. Als bijgerecht is er soms kaas bij de hoofdmaaltijd. Alle maaltijden kunnen echter ook volledig veganistisch zijn.

 

In mijn gerechten gebruik ik geen geraffineerde (riet)suiker. Als zoetmiddel kies ik voor agavesiroop, rijststroop en ahornsiroop. Ook zijn alle gerechten zonder dierlijke producten en ben ik spaarzaam met zout en scherpe specerijen. Zo kan iedereen met smaak eten en desgewenst en naar behoefte zijn maaltijd zouter of pittiger maken.

 

Ook het bereiden van diëten is bij mij in goede handen. In overleg kijken we wat er nodig en mogelijk is.

 

Ik kom graag in overleg met je om je culinaire wensen om te zetten in passende maaltijden.

Ontbijt

een gevarieerd aanbod

(soja)yoghurt & muesli

~

havermoutpap

~

diverse broodsoorten,

crackers en rijstwafels

~

 broodbeleg

~

kaas

~

fruit van het seizoen

~

kruiden(thee) & koffie

~

Lunch

licht en voedzaam

soep

~

rijke salade(s)

~

diverse broodsoorten,

crackers en rijstwafels

~

 broodbeleg

~

(kruiden)thee

~

 

 

 

.

Diner

altijd minimaal 2 gangen

Een graan, zoals rijst, quinoa, pasta, etc.

~

een eiwitrijk gerecht op basis van

bijvoorbeeld linzen,

kikkererwten, tofu, tempeh

~

2-3 soorten groenten

~

salade

~

nagerecht

~

 

 

.

Misschien wil je uitgebreidere maaltijden, of juist eenvoudiger. Dat kan! Alle maaltijden kunnen aan jouw wensen worden aangepast.

Mijn kijk op voeding

mijn kijk op voeding
Eettafel_buiten

Eerlijke maaltijden

Door de jaren heen ben ik steeds meer de kracht van eenvoud gaan waarderen en gebruiken: met een beperkt aantal ingrediënten voedzame, heerlijke gerechten te maken die lichaam en geest voeden en voldoening geven. In mijn gerechten zijn de producten nog duidelijk te herkennen en te proeven; een venkelsoep hoort immers echt naar venkel te smaken. Ik vind het steeds weer een kunst om het karakter van het bepalende ingrediënt te accentueren en op te lichten. En het geeft mij nog steeds zoveel voldoening wanneer ik zo’n maaltijd aan de gasten mag aanbieden.

Spelen, combineren & variëren

spelen een hoofdrol in mijn maaltijden en in iedere maaltijd vullen de verschillende soorten elkaar aan: de blad- en wortelgewassen, vrucht- en zaadgewassen brengen samen een maaltijd in balans. Ook smaken zijn aanvullend en komen in iedere maaltijd aan bod: zoet, bitter, zout, zuur en scherp. Wat ik ook zo fascinerend vind om mee te spelen: vuur, water, lucht en aarde. Vuur: koken op hoog vuur, de hitte van specerijen, de passie van de kok. Aarde: de stevigheid van een winterwortel of een knolselderij. Lucht en licht breng ik in de maaltijd met kruiden zoals komijn en koriander. En het element water is dominant in stoofpotten en bladgewassen, zoals spinazie en kropsla.

Snijplank met lepel
Schaaltjes

Voeding voor lichaam en ziel

Een goed maal voedt je lichaam, ziel en geest en werkt ondersteunend. Goed eten geeft moed en kracht, het vernieuwt de energie. Een uitgebalanceerde maaltijd geeft rust, biedt veiligheid en soms troost en maakt mensen blij. Kortom, goed eten is een weldaad voor het lichaam, een genot voor de zintuigen en een feest voor de ziel.

Oog voor detail

Ook de presentatie van een maaltijd en de zorg voor de ruimte waar wordt gegeten is een belangrijk aspect van de maaltijd. Een goed verzorgd buffet, rijk gevuld, een schone keuken en een opgeruimde, frisse eetruimte dragen ook bij aan de kwaliteit van een maaltijd. En aan het welbevinden van de gasten aan tafel.

Door mijn jarenlange ervaring ben ik goed in staat om mij in te leven in de behoeften van mijn gasten. Ook het koken van allerlei diëten is geen enkel probleem.

Salade

Koken met bewustzijn en hart

Dat betekent: aandacht hebben bij wat ik doe, voor wie ik kook, met wie ik werk. Ik wil me bewust zijn van mijn gedachten en emoties, en van mijn houding tijdens het werk. Is dat wezenlijk voor een goede maaltijd? Voor mij wel. Ik kook met het besef dat de kwaliteit van mijn menszijn terug te vinden is in de gerechten die ik mijn gasten voorzet.

Broccoli 81

Hindus say, Annam Brahma: food is divine.

So, with deep respect you eat, and while eating you forget everything, because it is prayer, it is essential prayer.

You are eating God, and God is going to give you nourishment.

It is a gift to be accepted, with deep love and gratitude.

Osho

Vers!

In mijn keuken werk ik met verse groente en vers fruit, zoveel mogelijk uit eigen land en van het seizoen. Hiermee bereid ik heerlijke, gevarieerde en verfijnde vegetarische of veganistische maaltijd. De smaak van mijn maaltijden is vol,  rijk en puur. Ik kies voor biologisch (dynamische) producten. Die hebben veel meer smaak. Ze zitten vol leven, zijn krachtiger en ze worden met liefde geteeld.

Aanbod
bord met eten 2