Wie is KabirCuisine?

Mijn naam is Kabir Kosse (1962). Al zo lang ik me herinner, heb ik een grote belangstelling voor voeding. Als jongen had ik mijn eigen moestuin en maakte ik van de overvloed aan witte kool zelf zuurkool. Later werkte ik in de biologisch-dynamische tuinbouw, daar groeide mijn relatie met de aarde, de seizoenen en voeding. Na jarenlang te hebben gewerkt als manager, kan ik sinds 2004 mijn liefde voor voeding uiten in het koken van maaltijden voor anderen. Ik ben drie jaar werkzaam geweest als chef kok op Centrum Venwoude. Aansluitend heb ik gekookt voor deVoorde in Laag Zuthem en op diverse andere locaties in binnen- en buitenland.

Begin 2009 heb ik een aantal maanden gekookt en kookles gegeven op een meditatiecentrum vlakbij Kathmandu, Nepal. Een bijzondere ervaring om in een heel eenvoudige keuken (vier gaspitten en wat potten en pannen) en met basale ingrediënten maaltijden te bereiden. In zekere zin terug in de tijd. Heel leerzaam om te ervaren dat je gewoon smaakvol kunt koken met eenvoudige middelen.  Na deze periode in Nepal heb ik in Nederland de draad weer opgepakt en ben ik als freelance kok werkzaam op verschillende plaatsen in het land.

Door de jaren heen heb ik veel kennis en ervaring opgedaan om smaakvolle vegetarische en veganistische maaltijden te bereiden. Mijn manier van koken heeft zich ontwikkelt en kristalliseert zich nog steeds verder uit. Meer en meer vallen overbodige ideeën, ingrediënten en handelingen af. Wat overblijft is raakt steeds meer de essentie.

Een manier om mijn kennis en ervaring te delen is door middel van recepten die je op deze website vindt. Ook heb ik door de jaren heen verschillende mensen opgeleid en begeleidt in stages.Vanaf 2017 komt er een nieuwe werkvorm bij: ‘mijn’ kennis en ervaring ga ik delen in workshops en cursussen.