Spinazielasgne

Kenmerk(en):

Voor 6 personen

Ingrediënten

1 kg  diepvries spinazie
een hand vol gedroogde tomaat, fijn gesneden
basilicum, vers of gedroogd
1/2 pakje haverroom

2 grote uien
100 gr sojagehakt
Italiaanse kruiden, salie, tijm
Shoyu

Voor de bechamelsaus:
0,7 liter sojamelk of rijstmelk
50 gr bloem
40 gr kokosvet, of olijfolie
Salie
100 gram geraspte kaas (optioneel)

9 bladen lasagne

Ovenschaal 30 x 20 cm en ca 8 cm hoog.

Bereiding

  1. Laat de spinazie ontdooien en verwarm met de gedroogde tomaat tot handwarm. Breng op smaak met kruiden, peper en zout. Roer tot slot de haverroom door de spinazie. en zet apart.
  2. Schil de ui en snij middelfijn. Fruit de ui in een pan met dikke bodem in olijfolie. Voeg daarna het droge sojagehakt toe. Laat dit even mee  bakken. Voeg eventueel extra olijfolie toe.  Breng op smaak met shoyu, peper, zout en de kruiden.  Voeg water of groentebouillon toe totdat de soja zacht is.
  3. De bechamelsaus: smelt de kokosolie in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Voeg de bloem toe en laat de bloem in de olie garen. Roer af en toe door.
  4. Zet de vlam op hoog en voeg in één keer, roerend met een garde, de koude rijstemelk toe. Breng aan de kook onder voortdurend roeren en zet daarna het vuur laag. Breng op smaak met zout, peper en kruiden. Wacht nog even met het toevoegen van de kaas.
  5. De lasagne opbouwen: eerst een dun laagje bechamelsaus. Vervolgens de eerste laag met lasagne bladen. Neem 1/3 van de spinazie en leg dit op de lasagnebladen. Neem de helft van het sojagehakt en leg dit op de spinazie. Vervolgend weer een laag lasagnebladen – spinazie – sojagehakt – lasganebladen – spinazie.  Roer de kaas door de bechamelsaus en giet dit op de spinazie
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ca 1 uur in de oven op 180° C. Haal de folie weg en laat de lasagne nog een kwartier in de oven staan totdat de bovenkant mooi bruin is.

Serveer er een lekkere salade bij. Eet smakelijk!