Vegetarisch en veganistisch koken is een avontuur! Zoveel nieuwe ingrediënten en mogelijkheden. Maar waar te beginnen zonder de weg kwijt te raken? En wat te eten als je geen of minder vlees of vis meer wil. En hoe peulvruchten, tofu, granen, groenten smaakvol te bereiden? Krijg ik nog wel voldoende voedingsstoffen binnen?
Veel vragen waar in deze workshops een antwoord op zal komen.

WORKSHOP TOFU
Vrijdagavond 17 maart van 17.30 tot ca 21.00 uur

Thema-avond rondom de bereiding van tofu.

Tofu is een traditioneel product uit Azië (China, Japan, Indonesië) op basis van sojamelk. Er zijn verschillende soorten tofu en het heeft een neutrale smaak van zichzelf. En dat geeft veel mogelijkheden als je weet hoe hiermee te werken! In deze workshop gaan we op reis om de mogelijkheden van tofu te ontdekken. We gaan zowel hartige als zoete gerechten maken en we gebruiken verschillende bereidingswijzen zoals frituren, marineren en roerbakken.

De workshop wordt gegeven in Baarn.
Kosten € 55,–. Maximaal 8 deelnemers.
Voor opgave en vragen kun je het contactformulier gebruiken.

Neem je favoriete keukenmes en een keukenschort mee. En eventueel een schriftje om aantekeningen te maken.

WORKSHOP VEGANISTISCHE SEIZOENSMAALTIJD
Zaterdag 18 maart van 16.00 tot ca 20.00 uur

In deze workshop gaan we een driegangen veganistische maaltijd bereiden met biologische seizoensproducten. We werken met peulvruchten, granen, verse groente en kruiden. Je krijgt uitleg bij alle gerechten en ingrediënten zodat je er meer thuis in raakt. We gaan koken met als uitgangspunt: ‘Niet alles wat lekker is is gezond, maar wat gezond is is ook lekker’!

De workshop wordt gegeven in Baarn.
Kosten € 55,–. Maximaal 8 deelnemers.
Voor opgave en vragen kun je het contactformulier gebruiken.

Neem je favoriete keukenmes en een keukenschort mee. En eventueel een schriftje om aantekeningen te maken.